Over BareFoot Fitness - BarefootFitness

Ga naar de inhoud
OVER BAREFOOT FITNESS
In onze westerse wereld krijgen we schoenen zodra we gaan staan en leren lopen. We weten niet beter. Het effect hiervan is dat onze voeten niet gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn. Voeten hebben een natuurlijk verings- en dempingssysteem dankzij een drietal voetbogen. Voetbogen bestaan uit een groot aantal spieren en gewrichten. Door schoenen te dragen zijn deze grotendeels inactief.
In de loop der jaren ontwikkelen wij mede door het dragen van schoeisel allerlei klachten: doorgezakte voeten, zwakke enkels, achillespeesproblemen, hielspoor, likdoorns, ingegroeide teennagels, hamertenen, …
We denken deze problemen op te lossen door zooltjes te gebruiken of naar een arts, fysiotherapeut of podoloog te gaan. Dit biedt meestal slechts een tijdelijke oplossing en is veelal symptoombestrijding.
Voeten zijn ons fundament. Als de fundering van een huis niet goed is, zal het bouwwerk scheef komen te staan, of erger nog, zal het in elkaar zakken. Als je “voetenwerk” niet goed is kunnen er in het hele lichaam klachten ontstaan. Sta je niet goed en actief op je voeten, dan zal er ergens in het lichaam een compensatie plaats vinden om het lichaam staande te houden. Zo kan de oorzaak van vele klachten aan het bewegingsapparaat in je voeten liggen.
BarefootFitness geeft voorlichting en trainingen over dit voetenwerk. Met als doel sterkere voeten te krijgen en klachten in voeten en lichaam te reduceren.
BarefootFitness laat je de kracht van je eigen voeten ervaren en gaat back to your basics; je voeten. Door middel van de juiste voetoefeningen en het lopen op minimalistisch schoeisel kun je klachtenvrij worden.  In de cursussen en bij de training van BarefootFitness krijg je deskundig advies en begeleiding.


SportAction
Mette van der Ven
KvK: 34243130
info@barefootfitness.nl
BTW-nummer: NL55635209.B.02
Copyright © 2016 - BarefootFitness is een product van SportAction

Terug naar de inhoud